Lezzet Hikayeleri’nin ilki Bodrum’da yazıldı

Türkiye’nin peynircisi Ekici, 60’ıncı yılında, keyifli bir yolculukla Türkiye’nin lezzet hikâyelerini yazmaya başladı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetlerle buluşulacak yolculuğun ilk durağı Bodrum oldu. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, Bodrum’un saklı kalmış lezzetlerini Ekici peynirleriyle yeniden yorumladı.

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir, ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’le birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirleri ziyaret edeceği “Lezzet Hikâyeleri” projesi için ilk adımı attı. Kuruluşunun 60’ıncı yılını kutlayan Ekici’nin Lezzet Hikâyeleri’nin ilk durağı Muğla – Bodrum oldu.

Lezzet Hikâyeleri yolculuğuyla yedi bölgeden seçilen yedi şehrin yanısıra Kıbrıs’taki yerel tarifleri peynirli tatlarla yeniden yorumlayacak olan Ekici, ilk durağı Bodrum’da otların ve mandalinaların ağırlıklı olduğu tariflerle bir lezzet şöleni yaşattı. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç'in hazırladığı peynirli tarifler Bodrum’a has otlar, sebze ve meyvelerle harmanlanırken Bodrum’un lezzet hikâyesi de yeniden keşfedildi.

Eyüp Kemal Sevinç, mandalina soslu peynir piyazı, kereviz yatağında otlu peynir güzellemeleri, peynir taraması, peynirli bodrum otlu beşamel sos ile kuzu etli ayva dolması gibi lezzetleri yeniden yorumlayarak geleneksel osmanlı mutfağını bodrum’un damak tadına uygun modern dokunuşlarla harmanladı.

Sevinç, tarifleri uygulamadan önce Yalıkavak yöresel pazarı ve Ortakent mandalina bahçelerini ziyaret ederek sebze ve meyvelerini özenle seçti.


“Lezzet Hikâyeleri minnetimizin göstergesi”

Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, dededen gelen mirasla peynire ve kültürümüze duyulan minnetin göstergesi olarak değerlendirdiği “Lezzet Hikâyeleri” projesinin ilk adımını atmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.  Öztürk sözlerine şöyle devam etti: ,

“60. yılımızı gelecek nesillere miras kalacak bir kitapla taçlandırmak istedik. Bunun için ülkemizin saklı kalmış tariflerini ülkemizin peynir zenginliği ile yeniden yorumluyoruz. Bütün bu yolculuğu Lezzet Hikayeleri kitabında derleyerek herkesle paylaşmayı planlıyoruz.”

Proje Danışmanı Şef Eyüp Kemal Sevinç de projenin ilk durağı Bodrum’u “otlar diyarı” olarak tanımladı ve şöyle konuştu:

“Yörede öne çıkan Arap saçından tilkişene, baldırandan kaz ayağına kadar birçok farklı ot ister kavrularak ister haşlanarak pişirilsin her durumda zeytinyağı, sarımsak ve limonla harmanlanıp sofralara sağlık ve zenginlik katıyor. Biz de bu lezzetlerin peynir çeşitleriyle beraber mükemmel uyumunu keşfederek yeni tatlar yakaladık. Peynirin sıcak yemeklerde de farklı bir lezzet şöleni sunduğunu Bodrum’da da deneyimledik,”