Bodrum Slow Cheese sürüyor

Türkiye’nin ilk peynir festivalini 2015 yılında Slow Food Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu başlatmıştı.


Bodrum Slow Cheese’in ikincisi  bu hafta sonu gerçekleştiriliyor. Perşembe günü başlayan Bodrum Slow Cheese, pazar günü sona eriyor.

Türkiye’nin yedi bölgesinden 18 yerel üretici 108 geleneksel peynir, yedi çeşit tereyağı, beş yerel yoğurt ve 1 kaymak çeşidiyle katılıyor.

Bodrum’a komşu Ege adası Kos’tan ve Ermenistan’dan da yerel peynir ve tatlı çeşitleri var.

Slow Cheese etkinliğinin en önemli yanlarından biri, Slow Food’un Nuh’un Ambarı Listesi'ne girmiş peynirlerle ilgili sorunların yerli ve yabancı uzmanlarca tartışılacak olması.

Gerçek gıdaya ulaşımın zorlaştığı günümüzde peynir yapımı gibi geleneklerin kuşaktan kuşağa aktarılması önemli.

Bugün düzenlenecek olan panelde “Yerel peynirlerimizi nasıl yaşatırız” konusu masaya yatırılıyor.

II. Slow Cheese Bodrum Festivali, 5 Mart 2017 Pazar günü Milas-Kıyıkışlacık (İasos antik kenti) gezisiyle sona eriyor.

info@slowcheesebodrum.com e-mail adresi üzerinden başvurlan gezide katılımcılar keçi çobanlarının dağlardaki sofrasına konuk olacaklar.
Tel: 0553 058 88 77

Müge Akgün /Hürriyet