Yeni restoran açacaklar için altın öneri

Büyük mimarlık firmalarının müşteri olarak daha fazla restoran/bar/kafe markasıyla çalışması yeme-içme sahnesinde yer alan en büyük trajedi. 


Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi restorana baksanız aynı tuğla duvarı, aynı tahta kasayı, tavandan sarkıtılmış lambayı ve aynı ahşap dokunuşu görüyorsunuz...

Londra’daki bir Yunan restoranı ile Bangkok’taki bir İtalyan kafesi de tıpkı ikiz gibi birbirine benziyor artık.

Restoran dediğin yapısı itibariyle özgün olmalı. Ama bu özgünlük senin içinden gelmeli; bir mimarlık ofisinden ya da danışmanlık ajansından değil.

Başkasının senin için yarattığı özgün fikir, aslında özgün değildir. Her konuda işin uzmanıyla çalışacaksınız, bu normal. Fakat bazı temel fikir ve değerler sizin kalbinizden çıkmalı.

Ali Tufan KOÇ / Hürriyet