İstanbul Gastro Entertainment'e hazır

Gastronomi kültürünün gelişmesine ilişkin her türlü hareketi, etkinliği sonuna dek destekliyorum.


Yeter ki sağlam temeller üstüne otursun, sadece ticari kaygılarla alınan desteklerin hatırına yapılmasın.

Gastro Entertainment İstanbul da yeme-içme dünyasına daha doğrusu can çekişmekte olan turizme taze kan getirmek üzere yola koyulmuş, alanında ilk olan bir etkinlik.

Gastro Entertainment projesinin ardındaki isim, VIP Event CEO'su Yasemin Pirinççioğlu ile buluştuk, nasıl bir çerçeve çizdiklerini neleri amaçladıklarını konuştuk...

Projeye mayıs ayında karar vermişler. Yurtdışından gazeteciler, yemek ve seyahat yazarlarını davet etmişler.

Amaç İstanbul'un yeme-içme sahnesinin çeşitliliğini, mutfak kültürünün zenginliğini tanıtmak.

Son dönemde tüm dünyada yemek festivalleri'ülkeleri, bölgeleri pazarlamak, insanları bir araya toplamak için en iyi araç kabul ediliyor.

Yasemin Hanım "Türk kahvaltısı yurtdışı otel restoranlarına neden girmesin," diyor.

Bence şaraplarımız da yurtdışı restoranlarında yer alabilecek kalitede ama önce Trakya Bağ Rotası gibi seyahat rotaları yaparak ürünlerimizi yerinde tanıtmalıyız.

İki gün sürecek etkinliğin değerli konukları da var.

Nicole'ün şefi Aylin Yazıcıoğlu, Gram'ın Şefi Didem Şenol, Kantin'in şefi Şemsa Denizsel ve Mardin Cercis Murat Konağı'nın kurucusu Ebru Baybara deneyimlerini, yarattıkları mekanları ve felsefelerini, yazar Engin Akın pirincin yolculuğunu, yazar ve şef Jale Balcı Hatay mutfağının püf noktalarını anlatacak.

Ayhan Sicimoğlu ve Dolapdere Big Gang de etkinliğin eğlence bölümünün konukları...

Gastro Entertainment İstanbul / 16-17 Eylül / Volkswagen Arena

Müge Akgün / Hürriyet