Sırha Istanbul kapılarını açıyor

Sirha'nın İstanbul'daki gastronomi yolculuğuna bu yıl 13 bin kişi katılıyor.


Gastronomi sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve üstün kalite anlayışı ile Türkiye'de fark yaratan Sirha,  5. kez sektörü bir araya getiriyor. Sirha İstanbul'un geride bırakılan 4 yıl boyunca olduğu gibi büyük ilgi görmesi bekleniyor. Sirha İstanbul, 16-18 Kasımda bir kez daha Türkiye'nin zenginliklerini dünya mutfakları ile buluştururken dünya mutfaklarındaki yenilikleri de Türkiye'de sergileyecek.

5. Buluşma için ortaya çıkan rakamlar, Sirha İstanbul'a yönelik büyük ilginin somut kanıtı niteliğinde. Fuara yüzde 30 artışla 400 markanın katılması beklenirken, ciroda yüzde 64'lük artış gerçekleşmesi bekleniyor. Bir diğer büyüme ise ziyaretçi sayısında. 2016'da 10.815 profesyonelin ziyaret ettiği fuarı bu yıl 13.000 kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

HORECA (Hotel, Restaurant, Cafe) sektörünün dünyadaki en büyük ve en seçkin buluşması olarak nitelendirilen, üstün kalite algısı ve sıcak atmosferi ile Türkiye'de fark yaratan Sirha, gastronomi sektörünü İstanbul'da 5. kez bir araya getirecek. 16-18 Kasımda İstanbul Kongre Merkezi'nde dünyanın ve Türkiye'nin lezzet yolculuğunda yol almak isteyenlerin buluşacağı Sirha İstanbul, Türkiye'nin zenginliklerini dünya mutfakları ile buluştururken, dünya mutfaklarındaki yenilikleri de Türkiye'de sergileyecek.

Büyük oranda gerçekleşmiş hedef rakamlar, Sirha İstanbul'un, Türkiye'de gördüğü büyük ilginin somut kanıtı olarak nitelendiriliyor. 2016'daki Sirha İstanbul'a gıda ve içecek ürünlerinden mutfak ekipmanlarına, pasta-fırıncılık ürün ve ekipmanlarından mobilya ve sofra üstü takımlarına tekstil ve hijyenden teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede 309 katılımcı yer almıştı.

Kayıtlar, yüzde 30'luk artış yaşanarak katılımcı ve marka sayısının 400'e ulaştığını ortaya koyuyor. Sirha İstanbul'un gördüğü ilginin bir diğer somut göstergesi ise yarattığı katma değerin, katılım sayısından da yüksek olması. Açıklamalara göre, Sirha İstanbul bu yıl ciroda yüzde 64'lük artışa odaklanmış durumda. Benzer bir artış ziyaretçi sayısında da gerçekleşecek. Sirha İstanbul 2016'yı 10.815 profesyonel ziyaret ederken, ziyaretçi sayısının bu yıl 13.000'e ulaşması bekleniyor.

Diğer yandan, Sirha İstanbul'da geçen yıl ilgi gören pek çok etkinlik bu yıl içerikleri daha da geliştirilmiş olarak yer bulacak. Heyecanla beklenen etkinlikler arasında şeflerin dünyada da bir prestij olarak nitelendirdikleri Bocuse d'Or (Şefler Olimpiyatı), önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor.

30 senedir düzenlenen etkinlikte finale kalan şef, Avrupa'daki büyük finalde Türkiye'yi temsil edecek. Tıpkı Bocuse d'Or (Şefler Olimpiyatı) gibi yolculuğu Sirha Lyon'da başlayan ve "Pasta Şeflerinin Olimpiyatı" olarak nitelendirilen "Dünya Pastacılık Kupası"nın (Coupe du Monde de la Pâtisserie) Türkiye finali de merakla beklenen etkinlikler arasında yer alıyor. Kazanan aday, yine Avrupa'daki büyük finalde Türkiye için yarışacak. Sirha İstanbul esnasında gerçekleşecek bu heyecanlı yarışmaların sunuculuğunu (Master of Ceremony) ise Gurme Yazar Ebru Erberdi üstlenecek.

Sirha İstanbul, bu yıl kahve sektörüne yönelik Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek Coffee Corner'a da ev sahipliği edecek. Coffee Corner'da farklı bölgelerden kahve çekirdekleri tanıtılacak, yapılacak workshoplarda fuar ziyaretçileri içlerindeki baristayı ortaya çıkarma fırsatı yakalayacaklar.